Apps

Ongemerkt pak je je telefoon en kijk je in een appje. Gewoon om even te zien wat het weer is, wat de aandelen doen of om je mail te checken. Je weet waarschijnlijk precies wat ik bedoel.

Het gebruik van een app en daarbij het ontwikkelen van apps neemt in bijna exponentiële mate toe. Mobiele app-ontwikkeling sluit naadloos aan bij de ontwikkeling van overige applicaties. Het is bijna onlosmakelijk verbonden.

In het verleden ontwikkelden we steeds meer automatisering van processen; puur maatwerk.

Maar juist daar waar we in toenemende mate voor bedrijven geautomatiseerde processen ontwikkelen, zien we de vraag naar apps ook toenemen. Bedrijven die online processen hebben geautomatiseerd, vragen steeds vaker aan medewerkers om via een app ook data het systeem in te schieten of juist eruit te halen. Het verzamelen van data en deze uiteindelijk verwerken wordt steeds belangrijker. Denk in dit kader bijvoorbeeld aan een taxateur, die gelijk in het dossier van een klant kan komen, een kopie van het schadeformulier heeft, die direct foto’s kan maken van de schade, het taxatiebedrag kan toevoegen, kortom op zijn eigen smartphone of tablet kan werken, zonder dikke mappen.

Ook door verschillende systemen aan elkaar te koppelen, kan bijvoorbeeld de politie een nummerbord scannen, hier de gegevens van de auto ophalen, maar ook de eigenaar en zijn antecedenten bekijken. App ontwikkeling is steeds relevanter geworden in en voor organisaties.

Ook Het Nieuwe Web ontwikkelt apps. Meer en meer; ook ingewikkelde systemen, waar we gebruik maken van bijvoorbeeld de GPS functionaliteiten van een smartphone. We komen steeds meer op het vlak dat bijna alle processen geautomatiseerd kunnen worden. Doordat bijna iedereen tegenwoordig gebruik maakt van een mobile device (mobiele telefoon of tablet/ iPad), biedt het gebruik van app’s bijna oneindig veel gemak voor de organisaties en haar medewerkers. Hierdoor neemt de foutkans af en uiteindelijk de besparing in processen toe.

Neem gewoon eens vrijblijvend contact met ons op. We bespreken graag samen met jou de mogelijkheden.