Meer en sneller inzicht in data | Het Nieuwe Web

Meer en sneller inzicht in data

Tegenwoordig draait alles om data. Data geeft inzicht en dat wil iedereen. Zo mogelijk realtime.

Data

Vandaag de dag werkt elke applicatie met een of meer databases. Een database is prima te gebruiken om data te beheren (lezen, toevoegen, wijzigen, verwijderen). Maar wat als u realtime complexe query’s en analyses wilt uitvoeren, zoals in onderstaande casus?

In de database staan 20 miljoen logregels, waar er maandelijks 1 miljoen bijkomen.  Een applicatieweergave zorgt voor tenminste 5 complexe query’s (aggregatie , tijdsspan, onbeperkt aantal verschillende grafieken), die per gebruiker verschillen en die realtime moeten worden uitgevoerd. Er zijn 10 gebruikers tegelijkertijd ingelogd.

Wellicht werpt u tegen dat u geen 20 miljoen records hebt, maar 300 duizend.  Dit aantal groeit gestaag. Tevens gebruikt u de applicatie maar sporadisch. Het begrip ‘data’ moet u altijd in schaalbaar perspectief plaatsen. Uw data zijn volgend jaar misschien wel vertienvoudigd. Naar de toekomst kijken is altijd goed. Vroegtijdige maatregelen zorgen voor een betere schaalbaarheid en continuïteit.

Niet? Groeien uw data niet zo snel en/of maakt u er zich geen zorgen om de performance? Veel data behoeven geen performance issue te veroorzaken, maar voorkomen is beter dan genezen. De praktijk leert echter dat er pas maatregelen worden genomen als de applicatie qua performance op instorten staat.

Waar ik met u naar toe wil is Elasticsearch: realtime data en analyse.

Elasticsearch

Wat is Elasticsearch? Elasticsearch is een geavanceerde snelheidsmachine:

Nog een keer de casus van de 20 miljoen regels. Met Elasticsearch duurt een dergelijke operatie enkele milliseconden. Realtime!

Implementatie

Het implementeren impliceert meer dan alleen het installeren van Elasticsearch:

Wilt u ook meer en sneller inzicht in uw data? Wilt u een betere performance voor uw applicatie? Het Nieuwe Web begeleidt van hosting tot implementatie. Neem contact met ons op om te kijken wat wij in uw situatie kunnen betekenen.


Lees alle berichten over "Techniek" >