Onze werkwijze | Het Nieuwe Web

Onze werkwijze

Het Nieuwe Web werkt om jouw project succesvol te maken. We hanteren daarom de volgende stappen.

1. Tastbaar maken

We beginnen praktisch elk project met het maken van een prototype. Een prototype is “een vroeg model van het te realiseren product” (Wikipedia). Een prototype geeft in zeer korte tijd een goed beeld van het eindproduct zonder dat het daadwerkelijk gerealiseerd is! Dit prototype dient als ‘praatplaatje’ waarmee we je idee tastbaar maken. De belangrijkste functionaliteiten worden uitgedacht en designkeuzes worden getest bij de eindgebruiker. Hiermee borgen we dat de technische realisatie van je project stukken eenvoudiger wordt. Iedereen weet waar we het over hebben zonder dat er misverstanden ontstaan.

Functionaliteiten

Tijdens het prototypen worden de functionaliteiten beschreven. Deze lijst met features verdelen we in drie categorieën:

De must-have functionaliteiten zijn onmisbaar voor een succesvol product. De should-have functionaliteiten zijn zeer gewenst, maar als ze niet gerealiseerd worden kan je product nog steeds succesvol zijn. De nice-to-have functionaliteiten zijn vooral gewenst en leuk om te hebben maar niet per se nodig.

2. Realiseren

Als het product uitgedacht is, is het tijd voor de technische realisatie. Het Nieuwe Web heeft een gemotiveerd team die je product voor je gaat realiseren! Met de nieuwste betrouwbare technieken bouwen we mee aan je product om je organisatie succesvol te maken en ook te houden. We beginnen met de must-have functionaliteiten: omdat als die functionaliteiten gerealiseerd zijn, het product werkbaar is. Jij en andere belanghebbenden kunnen dus zo snel mogelijk aan de slag!

Tussentijdse oplevering(en)

De tussentijdse oplevering bestaat uit twee delen:

Oplevering

We houden van korte lijntjes. Elke twee weken plannen we een korte meeting. We leveren de gerealiseerde functionaliteiten van het project op. Hierdoor heb je goed zicht op de voortgang van het project.

Kick-off

Direct na de oplevering starten we de volgende twee weken op. Tijdens deze meeting kijken we naar de te realiseren functionaliteiten, nieuwe inzichten, planning en andere zaken die ter tafel komen.

3. In gebruik nemen

Na de technische realisatie en tussentijdse opleveringen is het tijd voor livegang. Alle must-have (en enkele should-have) functionaliteiten zijn gebouwd waarmee je product op het punt is aangekomen waarbij het live kan gaan. De eindgebruikers kunnen aan de slag!

4. Succesvol houden

Voor Het Nieuwe Web is een project niet geslaagd wanneer het niet succesvol blijft. Daarom is het tijd voor doorontwikkeling. Samen houden we je product succesvol door nieuwe features toe te voegen. Gelukkig hebben we nog een lijstje liggen en niet alles in één keer gebouwd!

De should-have en nice-to-have functionaliteiten liggen nog klaar om gebouwd te worden. Wij weten als geen ander hoe snel het internet verandert. Jouw ideeën en inzichten hebben daar waarschijnlijk ook “last” van. Daarom stelt Het Nieuwe Web de volgende vraag: Spelen alle should-haves en nice-to-haves nog? Zijn ze nog relevant? Met een nieuw prototype testen we de relevantie bij je gebruikers. Uiteindelijk geven zij het antwoord…

Next: Projecten

Nu je weet wie we zijn, hoe we werken. Maar wat heeft Het Nieuwe Web al gerealiseerd? We hebben een aantal projecten uitgelicht op de projectenpagina.


Lees verder >