Waarom je AMP moet gebruiken | Het Nieuwe Web

Waarom je AMP moet gebruiken

Vind jij ook dat de meeste mobiele websites traag laden? Waarschijnlijk ben je er zelf ook wel eens gefrustreerd door geworden. De website laadt traag en dan krijg je soms ook nog eens 5000 advertenties om je oren die je weerhouden van het doel waar je voor kwam. In veel gevallen zijn (commerciële) websites erop gebrand dat ze veel geld verdienen met de website. Sommigen verliezen daarbij jou als eindgebruiker uit het oog… Je moet je website sneller maken!

Bereik genereren

In een mobiele webwereld is snelheid enorm belangrijk. We hebben snelle websites nodig om effectief bereik te genereren. Veel mensen zijn na 3 seconden wachten al geneigd het hele boeltje weg te klikken. Mochten ze toch blijven wachten, dan zijn ze in ieder geval wel erg ongeduldig geworden. Ze lezen je teksten minder goed en missen dan misschien net jouw aanbieding. Toch zijn 75% van de mobiele websites zo traag dat ze op een 3G verbinding langer dan 10 seconden nodig hebben om in te laden.

Wist je dat websites die 5 seconden laadtijd hebben hebben 2x zoveel conversie dan websites die 20 seconden laden?

Hoe maak ik een snelle mobiele website?

Het opzetten van een mooie snelle en functionele mobiele website kost vaak veel energie en maatwerk aanpassingen. Dit komt omdat er op mobiele apparaten hele andere “regels” gelden. Onder andere is het scherm véél kleiner, de browser is trager en de mobiele verbinding hapert ook nog wel eens. Hier moeten we dus allemaal rekening mee houden. Dit is waarom Google het AMP-project heeft opgestart.

Google AMP

Wat is AMP?

Nee, ik bedoel niet AMP van een gitaarversterker. AMP staat voor Accelerated Mobile Pages. Vertaald: versnelde mobiele pagina’s. AMP is ontwikkeld om mobiele websites snel en eenvoudig te houden voor de eindgebruiker. Hij of zij wordt daardoor niet afgeleid van het doel waarmee ze je website bezoeken.

Met AMP geef je als het ware je teksten en afbeeldingen aan Google. Google neemt vervolgens je content bijna direct op in hun zoekresultaten. Hierdoor wordt je website beter gevonden en is je website sneller te bereiken! En het mooie is dat je AMP-website gewoon de look-and-feel van je merk overneemt. Bezoekers hebben dus gewoon het gevoel dat ze op jouw website zijn aangekomen!

Wat kan je met AMP?

AMP is ten eerste gemaakt voor de snelheid. Maar je krijgt er nog meer bij! AMP-pagina’s worden door Google herkend en gedeeld met andere zoekmachines zoals Bing maar ook met sociale media zoals LinkedIn of Twitter. Jouw content wordt dus gratis gedeeld onder de grote jongens. Zij linken weer door naar jouw website wat voor jou automatisch gratis adverteren is!

Hoe ziet AMP eruit?

Bekijk het onderstaande filmpje voor een vergelijk hoe snel onze eigen website is zonder en met AMP!

Voordelen van AMP

Nadelen van AMP

Wil jij jouw website ook optimaliseren voor mobiele bezoekers? Neem eens contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw website te bespreken.

Ben je een techneut? Dan wil ik je graag doorverwijzen naar de AMP website. Je kunt daar alle ins-and-outs van AMP lezen.