SEO: Je kunt niet meer zonder | Het Nieuwe Web

SEO: Je kunt niet meer zonder

Wat leuk! En wat slim! Je wilt meer weten over SEO, ofwel Search Engine Optimization. Maar wat is SEO? SEO is Lekker duur voor:

“Help! Ik wil dat mijn bedrijf beter gevonden wordt op Google!”.

Maar wat betekent deze term nu eigenlijk echt? Wat levert het voor je bedrijf op? Kortom, leuk, een afkorting, maar wat moet je er nu eigenlijk mee?

Geen zorgen! Het Nieuwe Web is hier om je te helpen. In de komende blogs leg ik, Martin Witjes, je haarfijn uit wat dit alles betekent. En, belangrijk, hoe je meer rendement kunt behalen wanneer je de kunst van SEO beheerst. Binnenkort komt er ook een gratis E-book beschikbaar waarin je alle informatie rustig in een overzicht kunt nalezen.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit betekent eigenlijk dat jouw website beter gevonden gaat worden op Google. Hoger in de zoekresultaten staat. Dat is wat je wilt! Je hebt een mooi bedrijf met mooie producten en/ of diensten. Natuurlijk heb je ook een prachtige website. Maar wordt jouw website wel gevonden? En daarbij, staat deze dan ook op de eerste pagina van de Google zoekresultaten? En het liefst nog bovenaan.

Wanneer klanten jou al kennen, tja, dan kennen zij je al. Je hebt telefonisch contact, een collega heeft de klant in zijn of haar portefeuille of je informeert middels een nieuwsbrief bijvoorbeeld. De klant tevreden houden is voldoende. En tevreden, dat zijn ze natuurlijk. Daar zorg je wel voor! Maar je wilt groeien. Je wilt dat meer klanten jouw bedrijf leren kennen. Dus je adverteert. Op social media, printed media, noem alle kanalen maar op. Besef je echter dat veel potentiele klanten, kijk maar eens hoe je dit zelf doet, zoeken op het internet. Hoe mooi zou het zijn wanneer zij bij een specifieke zoekopdracht jouw bedrijf bovenaan zien staan?!

Wat is SEO

Google

Google verzamelt niet alleen alle data van het internet en spuugt ze via haar eigen website uit naar het scherm. Nee, gelukkig niet. Hier zit veel meer achter. Heel veel meer. Google kijkt naar websites in het algemeen, de inhoud van de pagina’s, de leesbaarheid van de pagina’s, de woorden op de pagina’s, de zoekwoorden welke worden ingetypt op Google, namen van afbeeldingen op websites, hoe de tekst is opgebouwd en ingedeeld, zelfs naar hoe snel jouw website is op desktop en mobiel. Aan de hand van al deze gegevens bepaalt Google, ja, Google is hier de enige echte eindbaas, op welke plek de pagina van jouw website in de zoekresultaten wordt weergegeven. Oef. Dat klinkt ingewikkeld. Nu kan ik zeggen dat dat allemaal wel meevalt, maar er komt inderdaad een en ander bij kijken. SEO kan inderdaad heel ingewikkeld zijn. Maar gelukkig lees jij dit blog van Het Nieuwe Web! Wanneer je je de vraag: “Wat is SEO” wel eens gesteld hebt, is dit dus helemaal niet gek!

Heb je vragen? Iets niet duidelijk? Of kun je niet wachten op ons volgende blog en wil je nu al meer informatie? Bel ons dan gewoon even of stuur een berichtje.

 

WACHT! VOORDAT JE HET VOLGENDE BLOG GAAT LEZEN!

Stel jezelf eerst de volgende vragen:

Antwoorden gevonden?

Heb je alle vragen kunnen beantwoorden? Mooi! Is de vraag: “Wat is SEO” al voor een klein deel beantwoord? Lees dan de volgende keer verder in deel 2 van SEO je kunt niet zonder! Hier vertel ik je meer in detail hoe je jouw website kunt verbeteren. En doe ik uit de doeken van welke websites Google echt heel blij wordt. En als jij Google blij maakt, dan maakt Google jou blij!

Vind je het lastig om antwoorden te vinden op deze vragen? Helemaal niet gek. Misschien heb je er nog nooit over nagedacht. Dat kan. Hoor ik vaker. In dat geval helpt Het Nieuwe Web je graag op weg en staan ik en mijn collega’s voor je klaar!


Lees alle berichten over "SEO & SEA" >