Wordpress Gutenberg update (deel 1) | Het Nieuwe Web

WordPress Gutenberg update (deel 1)

Vandaag de dag wordt het steeds moeilijker om als ondernemer een goede website te beheren, maar ook om er voor te zorgen dat je relevant blijft. Staat jouw website nog op nummer 1 op Google? … en dan natuurlijk met de meest gebruikte zoekwoorden. Lees in dit artikel meer over hoe WordPress Gutenberg jou helpt je website fris te houden.

WordPress heeft besloten om haar gebruikers hier een handje mee te gaan helpen. De nieuwe update Gutenberg zorgt ervoor dat jij straks eenvoudig jouw website aanpast en zoekmachine-vriendelijk houdt. Met een mooi woord: Gutenberg is een editor, eigenlijk nog wel meer dan een editor. Hoewel de editor op dit moment hetgeen is waar iedereen over praat, zal het project Gutenberg uiteindelijk invloed hebben op de hele ervaring van het publiceren, inclusief maatwerk (het volgende focusgebied).

Hoe werkt Gutenberg?

Zoals we net al vertelden is WordPress Gutenberg een nieuwe manier van content maken en publiceren. Binnen WordPress zijn er veel manieren ontstaan om je pagina’s en berichten op te bouwen en te plaatsen op je website. Denk aan teksten, foto’s, video’s en wat allemaal niet meer. Kortom het biedt veel mogelijkheden voor jou als gebruiker. Helaas wordt het door al deze mogelijkheden ook erg complex om je website er mooi en functioneel uit te laten zien. Daarom komt WordPress met een nieuwe manier voor het creëren van nieuwe content op je website: de Gutenberg Update. Hieronder zie je een voorbeeldje hoe eenvoudig het is om je content vorm te geven.

 

Gutenberg zelf uitproberen

Dat kan zeker! Met deze live editor kun je alvast zien hoe de blokken werken en hoe de interface eruit gaat zien. Wil je graag meer (technische) informatie lezen? Dat is te vinden op de WordPress Gutenberg pagina.

Updaten naar Gutenberg

Ben je overtuigd dat jouw website ook Gutenberg nodig heeft? De update van Gutenberg is gereed om te implementeren. Het Nieuwe Web denkt graag met je mee. Neem even contact met ons op zodat we je snel op weg kunnen helpen: stuur een mailtje naar support@hetnieuweweb.nl of bel ons direct op 0318 746 024.

Deel 2

Meer weten? In deze verdiepende blog leggen we alle ins-en-outs van de Gutenberg-update. Altijd op de hoogte blijven? Houd onze nieuwsbrief en de website in de gaten!


Lees alle berichten over "WordPress Gutenberg" >